QuantumWorks . eu
 
Share |

Wat is Quantum-Touch?


Hoe werkt het?

Quantum-Touch® is een methode van genezing met energie die gebruik maakt van de principes van resonantie en afstemming (entrainment) om genezing te bevorderen. Beoefenaars leren focussen op het versterken van de levenskrachtenergie (Chi, Manna, Prana of Ki genoemd) in combinatie met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen.

Richard GordonDe grondlegger van Quantum-Touch is Richard Gordon.

Als de beoefenaar van Quantum-Touch een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij/zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door energie.

Alles in onze wereld trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich op elkaar af te stemmen. Over het algemeen zal de lage trilling toenemen om zich aan de hoge frequentie aan te passen. Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstemming om het helen te vergemakkelijken. Men leert om zijn of haar trilling te veranderen en daardoor een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om te genezen.

De levenskrachtenergie beïnvloedt materie op het quantum (subatomische) niveau en werkt zichzelf omhoog door atomen, moleculen, cellen, weefsels en structuren.Want zijn de effecten van Quantum Touch?

1. Snelle en diepgaande vermindering van pijn
2. Versnelling van het genezingsproces
3. Uitlijning van botten en wervels naar hun oorspronkelijke stand
4. Ontstekingen die ontstaan na verwondingen zijn snel te genezen
5. Uitstekende resultaten met baby's, dieren en mensen onder algehele narcose
6. Emotionele en psychlogische condities reageren goed op Quantum-Touch
7. Ontspanning-, meditatie- en slaapverbetering
8. Afstandsbehandelingen
9. Herstel van gedeformeerde of gebroken botten

 

1. Quantum-Touch voorziet in een snelle en diepgaande vermindering van pijn

"Pas geleden ontving ik een brief van een medewerker in een ziekenhuis. Hij vertelde me dat Quantum-Touch verlichting brengt bij de pijn van kankerpatiënten die niet meer op pijn medicatie reageren. Anderen vertelden me over "pijnloze bevallingen" met Quantum-Touch. Ik ben ervan overtuigd dat dit de meest snelle, gemakkelijke en veilige methode voor rugpijn is die er tot nu toe bestaat."
~
 Richard Gordon

"Elke keer als ik Quantum-Touch gebruik, ben ik verbaasd over de resultaten. Het is wonderbaarlijk hoe snel pijn oplost bij sommige van mijn patiënten, soms in enkele minuten."
~ Roberta Horoho, FNP, Physician Assistant


2. Versnelling van het genezingsproces

Het lichaam heeft een onvoorstelbare mogelijkheid om zichzelf te genezen en Quantum-Touch helpt om dit proces de activeren. We zouden een enorm lange lijst kunnen samenstellen over alle ziektes, afwijkingen en condities waarbij de behandeling met Quantum-Touch geholpen heeft. Er zijn talloze verhalen van Quantum-Touch therapeuten over verbetering in lichamelijk en geestelijke condities bij o.a. kanker, infecties, post traumatisch stress syndroom, leverproblemen, oogproblemen en nog veel meer. Het lichaam kan zichzelf genezen en Quantum-Touch versnelt dit proces.

"Een vriendin had al een jaar last van een open plekje op haar voorhoofd en ze was er van overtuigd dat ze huidkanker had. Ik behandelde haar 20 minuten en de volgende dag was het plekje opgedroogd; ik behandelde haar weer een minuut of 20 tot 30. Na een paar dagen werd het een korstje en viel het eraf. Een paar maanden later had dezelfde vriendin een plekje op een moedervlek op haar been. Deze keer was ik zo slim om er een foto van te maken. Ze dacht zelf dat het een melanoom was, maar zag de noodzaak er niet van in om hiervoor naar de dokter te gaan als het "door een Quantum-Touch behandeling toch wel zou verdwijnen…", en dat gebeurde dus ook."
~ Richard Gordon
 

3. Het uitlijnen van botten en wervels zodat ze weer in hun oorspronkelijke, bedoelde stand kunnen komen

Er is één ding waarin Quantum-Touch verschilt van vele andere technieken en dat is dat we het lichaam mee kunnen helpen om zich "uit te lijnen" en botten en wervels de kans te geven om hun oorspronkelijke, gewenste stand weer in te nemen. Je leert dit al in de eerste helft van de Basic Workshop.Voor alle duidelijkheid: de behandelaar laat de botten en wervels niet bewegen; dit gebeurt door de zelfgenezingskracht en lichaamsintelligentie van de behandelde persoon zelf. Door scheefstand en subluxaties worden de meridianen en chakra's negatief beïnvloed en is de energie niet in staat om ongehinderd door het lichaam te stromen. Het lichaam verlangt er dus als het ware naar om weer goed "uitgelijnd" te zijn. Elke blokkade in welk deel van het lichaam dan ook staat optimale healing in de weg en de positieve levenskrachtenergie zal altijd proberen om al deze blokkades op te lossen.

Bij zwangere vrouwen zal de behandeling van scheefstand in de heupen er zeker toe bijdragen dat er een verminderde kans op complicaties bij de geboorte is.

Iedereen kan dit leren; het zijn meestal slechts kortdurende behandelingen waarbij de behandelaar zijn of haar handen heel zacht op de te behandelen gebieden neerlegt. Binnen een paar minuten kan er een enorme verandering optreden. Vooral bij acute klachten werkt Quantum-Touch heel snel, maar ook bij oude, soms tientallen jaren geleden opgetreden kwetsuren en scheefstanden, kan Quantum-Touch voor enorme verlichting en herstel zorgen!

Deze röntgen foto's zijn van een jonge vrouw, die erg gestresst was op de dag waarop deze foto's genomen werden. Dr. Parr D.C. nam deze foto's en trok er de lijnen op die je ziet en meette het percentage scheefstand. Als je goed kijkt zul je zien dat het verschil vóór en na een Quantum-Touch behandeling duidelijk zichtbaar is.
Een studie naar de mogelijkheid van het behandelen van scoliose, door Richard Austin, gecertificeerd Quantum-Touch Instructor, oprichter van het Austin Center for life and spirit:

"Hier is het zichtbare bewijs hoe we kunnen veranderen door de kracht van de levensenergie zelf. We kunnen healen op fenomenale niveaus. Gerry kwam bij ons in de praktijk met een enorme bocht in zijn ruggengraat, we noemen dat ook wel scoliose. Hier vind je het visuele bewijs dat zijn ruggengraat enorm transformeerde door Quantum-Touch behandelingen, zonder enige fysieke manipulatie.

Wees je bewust dat Quantum-Touch niet alleen de botten en wervels "uitlijnt" maar ook voor veranderingen zorgt op alle niveau's. Als zo'n transformatie op fysiek niveau zichtbaar is, stel je dan eens voor wat er op diep cellulair en moleculair niveau gebeurt. Quantum-Touch stelt je in staat om healing toe te passen op allerlei niveaus. Op de foto's die je hierboven ziet hebben we een lijn getrokken langs de wervelkolom zodat je de bocht beter kan zien. We hebben ook de originele foto's erbij gezet zodat je kan zien hoe het er echt uitziet. Deze healing duurde slechts één uur. Het komt vaker voor dat het lichaam zo snel reageert maar er zijn regelmatig ook meerdere behandelingen nodig, dat heeft met allerlei aspecten te maken maar vooral met de zelfgenezingskracht van de behandelde persoon. Het is sowieso een wonder dat deze veranderingen kunnen plaatsvinden, zonder orthopedische corsetten en andere fysieke hulpmiddelen; in één of meerdere behandelingen (voor scoliose ligt dat gemiddeld ergens tussen de 1 en de 15 keer)."

Soms, bij sommige chronische condities, duurt het een flink aantal behandelingen voordat je verbetering ziet. Op deze foto zie je de rug van een 72-jarige vrouw die een scoliose heeft overgehouden nadat ze polio kreeg op haar zestiende. Na drie maanden regelmatig verbeterd en zijn haar klachten verminderd. Ze is nog niet volledig genezen, maar ze is nu al tevreden over de resultaten.


4. Ontstekingen die ontstaan na verwondingen zijn snel te genezen

Quantum-Touch werkt geweldig ná operaties, zowel bij trauma's als bij verbrandingen. Een verpleegster vertelde dat één van de artsen haar verbood om Quantum-Touch na de operaties te geven omdat hij dan absoluut niet meer kon inschatten hoeveel medicatie hij moest voorschrijven….

"Het is mijn vaste overtuiging dat ik nog nooit zoiets heb meegemaakt als Quantum-Touch, met zulke positieve resultaten!
Het stelde de leden van mijn team in staat om slechts korte tijd na hun blessures weer mee te trainen zonder nadelige schade opgelopen te hebben, en het herstel ging zelfs door ná de behandelingen."
 
~ Duane Garner, Coach UCSC Men's Basketball Team


5. Uitstekende resultaten met baby's, dieren en mensen onder algehele narcose

Deze behandelingen leveren ons het bewijs dat het effect van een Quantum-Touch behandeling niets te maken heft met een psychologische werking, zoals bij een placebo of suggestie. In Pennsylvania heeft een onderzoek uitgewezen dat het gasgehalte in bloed uit de longen positief veranderde als de patiënt gedurende de operatie een Quantum-Touch behandeling onderging. Ook verhalen over de behandeling van dieren zijn altijd heel positief.


6.Emotionele en psychlogische condities reageren goed op Quantum-Touch

Paniekaanvallen verdwijnen meestal snel met een Quantum-Touch behandeling en ik heb verhalen gehoord dat Quantum-Touch goede resultaten heeft gegeven bij MPD (meerdere persoonlijkheden stoornis) en bij OCD (….).

Levenskrachtenergie kan ervoor zorgen dat je emotioneel in balans komt en het zorgt vaak voor snelle en krachtig veranderingen in emotionele storingen. Vaak is iemand die erg pijnlijke emoties ervaart binnen 15-30 minuten weer in balans.


7. Ontspanning-, meditatie- en slaapverbetering

Binnen 2-7 minuten beginnen de meeste mensen met hun ogen te draaien, vooral tijdens een behandeling van het hoofd, terwijl ze liggen. Ze voelen zich vaak erg ontspannen, alsof ze in slaap vallen. Ik heb gehoord dat er in de psychologie literatuur gezegd wordt dat er niets is waardoor mensen zó snel in slaap kunnen vallen, behalve misschien als ze zwaar depressief zijn of na het toedienen van een narcose. Veel mensen hebben het gevoel alsof ze supersnel in de diepste meditatie ooit belanden. Anderen kunnen, ná een Quantum-Touch behandeling eindelijk voorstellen wat meditatie betekent!


8. Afstandsbehandelingen

Ook afstandsbehandelingen met Quantum-Touch werken fantastisch! Dr. Norman Shealy heeft een test ontwikkeld die hij jarenlang gebruikt heeft voor mensen die bekend staan als hele bijzondere helers. Hij had ontdekt dat op het EEG van de behandelde personen duidelijke veranderingen te zien waren tijdens de afstandshealing van deze "superhealers", zelfs als de mensen zich niet eens bewust waren van het feit dat er iemand met hen bezig was.

Hij heeft deze test vele malen herhaald en iedere keer was het overduidelijk dat de EEG's absoluut veranderden.


9. Herstel van gedeformeerde of gebroken botten

Dit fenomeen hebben we een aantal keer meegemaakt. Timothy Hurst had een meervoudige breuk in zijn onderarm. Toen het gips werd verwijderd had hij een banaan-vormige bocht in zijn onderarm. Na één behandeling was de bocht bijna verdwenen.

Dominee White Squirrel had een heftig ongeluk meegemaakt en hield daar een gebogen dijbeen aan over. Haar dokter wilde het bot opnieuw breken en zetten. Gelukkig bleek dat niet nodig: na een Quantum-Touch behandeling was het dijbeen weer recht en had ze er absoluut geen last meer van. Soms zie je zelfs spontaan herstel van gebroken botten"

Hieronder zie je foto's van Rebecca, die al 6 jaar een flinke scheefstand van haar onderbenen had, gerelateerd aan haar M.S. klachten.

Zij werd op een workshop door één van de cursisten behandeld en na een enkele behandeling herstelde haar benen spontaan. Af en toe komen deze, zeer spontane "herstelwonderen" voor!